Historisk arkiv

34 nye kvalitetskommuner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

34 nye kommuner blir med i kvalitetskommuneprogrammet. Målet er bedre tjenester for innbyggerne og lavere sykefravær. – Jeg er glad for at kommunene tar tak og jobber systematisk med disse utfordringene, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

- Jeg har stor tro på at innbyggerne vil se resultater av det forpliktende samarbeidet mellom ansatte, politikere og ledere i kommunene, sier Kleppa.

Gjennom kvalitetskommuneprogrammet jobber kommunene både med å redusere sykefraværet og med å øke kvaliteten på tjenesten til innbyggerne, spesielt innen helse- og omsorg og skolesektoren.

124 kommuner deltar nå i programmet. Samlet dekker disse kommunene hele 47 prosent av befolkningen.
 
- At politikere, administrasjon og tillitsvalgte sammen definerer hva som er utfordringen og arbeider sammen for å nå målene, er viktige forutsetninger for å få til gode resultater, sier Kleppa.
 
Kommunene skal jobbe systematisk og dokumentere resultatforbedringer etter utvalgte tiltak på områdene skole og barnehage, samt helse- og omsorgssektoren.

Kvalitetskommuneprogrammet bygger på en avtale mellom staten, KS og arbeidstakerorganisasjonene. Aktørene legger til grunn at det er mye å hente i et konstruktivt samarbeid lokalt mellom folkevalgte, lederne og de ansatte i forhold til utvikling av kvalitet og effektivitet i tjenestetilbudet.

Avtalen om Kvalitetskommuneprogrammet ble undertegnet av staten ved Kommunal- og regionaldepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Kunnskapsdepartementet, KS, og hovedsammenslutningene Akademikerne, LO-Kommune, YS-Kommune og Unio.

• Liste over nye kvalitetskommuner (pdf)
• Kvalitetskommuneprogrammet.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.