Historisk arkiv

Fremdeles rekordlavt nivå i antall ROBEK-kommuner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Etter at de fleste regnskapene for kommunene er gjennomgått, er det fremdeles få ROBEK-kommuner. Det er i dag 42 kommuner i ROBEK-registeret.

- Det er godt å se at kommunene tåler et vanskelig år som 2008. De fleste kommunene har planlagt å dekke inn sine underskudd innen to år. Regjeringens sterke satsing på kommunene de siste årene synes å ha gjort kommunene mer robuste til å møte uforutsette økonomiske utfordringer, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa. – Samtidig er jeg ydmyk i forhold til de utfordringer kommunene står overfor, og jeg følger utviklingen i kommuneøkonomien nøye.

Etter at alle regnskapene for kommunene er gjennomgått er det ventet at ROBEK vil ha 45 kommuner i registeret. Registeret har de siste to årene ligget stabilt på litt over 40 kommuner etter en kraftig nedgang fra 2006. Det er aldri registrert et høyere antall kommuner på listen enn høsten 2004. Da var det en kort periode inne 119 kommuner.

Kommunal- og regionalministeren venter at 2009 og opplegget for 2010 vil gi betraktelig bedre resultater for kommunesektoren enn fjoråret.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.