Historisk arkiv

Fleire vidaregåande skular får midlar til føraropplæring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Kommunal- og regionaldepartementet

Sør-Trøndelag fylkeskommune får 200 000 kroner til å gjennomføre prøveprosjekt med føraropplæring ved Rissa, Meldal, Hitra og Gauldal vidaregåande skuler.

Sør-Trøndelag fylkeskommune får 200 000 kroner til å gjennomføre prøveprosjekt med føraropplæring ved Rissa, Meldal, Hitra og Gauldal  vidaregåande skuler.

Kommunal- og regionaldepartementet vidareførar prøveordninga med føraropplæring i vidaregåande skular med stor avstand til køyreskule. I år får heile 18 skular tilskot frå departementet for å gjennomføre undervisninga. I fjor fekk 13 skular støtte. Resultata frå prøveordninga har vore gode.

- Mellom anna har me sett at strykprosenten til førarprøva har blitt lågare, og at fråveret og kostnadene i samband med reise til køyretimar har gått ned, seier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Prosjektet har fleire mål, mellom anna å gjere trafikkopplæring for distriktsungdom meir tilgjengeleg for elevane og redusere fråveret i den vidaregåande skulen. Store avstandar skapar utfordringar for mange unge i Distrikts-Noreg som vil ta førarkort. Føraropplæringa på dei vidaregåande skulane gjer at ungdomane kan spare tid og pengar på reising til køyreskular.

- Unge er ei viktig målgruppe i distrikts- og regionalpolitikken, og styrking av tilbodet til føraropplæring er eit av fleire bidrag for å gje ungdom i distrikta betre vilkår, seier statsråd Navarsete.

No i 2011 har ni fylkeskommunar søkt Kommunal- og regionaldepartementet om støtte til å gjennomføre prøveprosjekt. Talet på elevar på kvar skule som får nytte tilbodet varierer frå 30 til 150. Skulane må inngå samarbeid med ein køyreskule, som står for undervisninga.

Prøveordninga starta i 2007-2009 då seks skular gjennomførte tilsvarande prøveprosjekt, som ein del av regjeringa si satsing på trafikktryggleik og ungdomstiltak i distrikta. I 2010 kunne fylkeskommunane søkje til departementet om pengar til fleire prøveprosjekt, og 13 skular i 8 fylkeskommunar fekk tildelt midlar. No fører 9 skular prosjektet sitt vidare, og ytterlegare 9 skular startar opp nye prosjekt for sine elevar.

Liste over skulane som får støtte til føraropplæring ved vidaregåande skule i 2011:

  • Nordland: Knut Hamsund vgs og Mosjøen vgs
  • Nord-Trøndelag: Grong vgs
  • Sør-Trøndelag: Rissa vgs, Meldal vgs, Hitra vgs og Gauldal vgs
  • Sogn og Fjordane: Dale vgs
  • Hordaland: Fitjar vgs og Austevoll vgs 
  • Rogaland: Ølen vgs og Ryggjabø vgs 
  • Aust-Agder: Tvedestrand og Åmli vgs, Risør vgs og Setesdal vgs
  • Buskerud: Numedal vgs
  • Hedmark: Trysil vgs og Midt-Østerdal vgs

Kommunal- og regionaldepartementet sin pressetelefon: 22 24 25 00.