Historisk arkiv

Positiv evaluering av næringsklynger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

En fersk evaluering av to av de viktigste programmene i regjeringens politikk for utvikling av næringsklynger, Norwegian Centres of Expertise og Arena, viser at programmene fungerer godt og når sine mål.

Programmene finansieres av Kommunal- og regionaldepartementet og Nærings- og handelsdepartementet med en årlig bevilgning på 110 millioner kroner. Midlene brukes til å stimulere regionale innovasjonsmiljøer over hele landet til å samarbeide mer i utviklingen av nye produkter og tjenester.

- Regjeringen er opptatt av å legge til rette for utvikling av næringsklynger i hele landet. Norge trenger sterke miljøer med vekstkraftige bedrifter og attraktive kompetansearbeidsplasser i framtida. NCE og Arena er begge viktige verktøy i arbeidet med å legge til rette for innovasjon, verdiskaping, arbeidsplasser og bosetting i hele landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

- Evalueringene viser at NCE- og Arena-programmene stimulerer bedriftene til økt samarbeid, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Evalueringene viser at begge programmene er velfungerende og effektive virkemidler som når målene om å utvikle sterke og internasjonalt konkurransedyktige næringsklynger. Evaluator vurderer også programmene som samfunnsøkonomiske lønnsomme.

- Jeg er meget godt fornøyd med evalueringen som viser at regjeringens politikk for næringsklynger fungerer godt. Vi er på rett veg, sier statsråd Navarsete.
Utvikling av sterke næringsklynger- og nettverk er en sentral del av regjeringens næringspolitikk og distrikts- og regionalpolitikk.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00