Historisk arkiv

Nytt fra Saman om ein betre kommune, mars 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Nr. 2/13

Det har vært hektisk aktivitet i Saman om ein betre kommune de siste ukene. Pulje 2 er snart ferdig med sine første nettverkssamlinger, og rett over påske starter de siste samlingene for Pulje 1 opp for fullt. Parallelt med dette er sekretariatet og ressursgruppa i gang med forberedelsene til erfaringskonferansen ”Spor endringer”, som arrangeres i Oslo 18. juni. Påmelding til denne finner du nederst i nyhetsbrevet. I denne utgaven fokuserer vi naturlig nok på nettverkssamlingene til pulje 2. Vi får en rapport fra første nettverkssamling i Innovasjonsnettverket, og vi møter to ordførere fra nettverket Heltidskultur som er opptatt av at heltid handler vel så mye om brukerne og tjenestekvaliteten. Vi skal også til Bømlo, en kommune i Pulje 1 som har gjennomført systematiske endringer i organisasjonen. Nå høster de fruktene av langsiktig jobbing og godt partssamarbeid: et rekordlavt sykefravær og økt trivsel for de ansatte. Sist, men ikke minst får dere FAFOs kunnskapsstatuser på tre av temaene i programmet. God lesning og god påske!

Det har vært hektisk aktivitet i Saman om ein betre kommune de siste ukene. Pulje 2 er snart ferdig med sine første nettverkssamlinger, og rett over påske starter de siste samlingene for Pulje 1 opp for fullt. Parallelt med dette er sekretariatet og ressursgruppa i gang med forberedelsene til erfaringskonferansen ”Spor endringer”, som arrangeres i Oslo 18. juni. Påmelding til denne finner du nederst i nyhetsbrevet.

I denne utgaven fokuserer vi naturlig nok på nettverkssamlingene til pulje 2. Vi får en rapport fra første nettverkssamling i Innovasjonsnettverket, og vi møter to ordførere fra nettverket Heltidskultur som er opptatt av at heltid handler vel så mye om brukerne og tjenestekvaliteten. Vi skal også til Bømlo, en kommune i Pulje 1 som har gjennomført systematiske endringer i organisasjonen. Nå høster de fruktene av langsiktig jobbing og godt partssamarbeid: et rekordlavt sykefravær og økt trivsel for de ansatte. Sist, men ikke minst får dere FAFOs kunnskapsstatuser på tre av temaene i programmet. God lesning og god påske!