Høringsbrev

Høring av NOU 2013:4 Kulturutredningen 2014

Kulturdepartementet sender på høring NOU 2013:4 Kulturutredningen 2014. Utvalget ble oppnevnt ved kongelig resolusjon 18. mars 2011 og avleverte sin utredning 4. mars 2013.

Utvalget har utredet utviklingen i norsk kulturpolitikk med hovedvekt på perioden etter 2005, og gitt sin vurdering av de viktigste utfordringene kulturpolitikken står overfor i årene fremover. De har foretatt en bred analyse og foreslår tiltak på en rekke områder innenfor kulturpolitikken. Utvalget ble bedt om å vurdere det frivillige kulturlivet som del av kulturpolitikken. Klare grenseflater mellom kulturlivet og idretts- og medieområdet skulle identifiseres, uten at det skulle foretas en full gjennomgang av sistnevnte områder. Det vises for øvrig til utvalgets mandat, vedlagt høringsdokumentene.

Trykte eksemplarer av utredningen kan bestilles på følgende adresser:

Private aktører - offpub@fagbokforlaget.no.

Offentlige instanser - publikasjonsbestilling@dss.dep.no.

Instanser som ikke står på høringslisten kan også sende høringssvar. Departementet ber høringsinstansene om å videreformidle høringsbrevet til aktuelle underliggende organer, medlemsorganisasjoner mv. som ikke er oppført på adresselisten. Vi oppfordrer også til å videresende brevet til andre interesserte.

På grunn av utredningens omfang, ber vi om at det fremgår tydelig av høringssvaret:

  • Hvilke punkter og kapitler som omtales i høringsuttalelsen
  • Hva som eventuelt er generelle merknader
  • Hvis høringsinstansen foreslår oppfølging av konkrete tiltak eller områder i utredningen, ber vi om at forslagene fremmes i prioritert rekkefølge.

Høringsuttalelser skal sendes på e-post til postmottak@kud.dep.no.

Høringsfristen er 1. juli 2013.

 

Med hilsen

 

Heidi Karlsen (e.f.)
avdelingsdirektør

 

Gunhild Strand Molle
seniorrådgiver