Historisk arkiv

Ny kunngjøring av FM-konsesjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturdepartementet ber interessenter om å melde sin interesse for FM-konsesjon i det fjerde riksnettet for perioden 1. januar 2014 til 31. desember 2016, alternativt 31. desember 2018.

Denne konsesjonen ble i mars 2012 tildelt SBS Radio Hele Norge AS, men konsesjonen ble levert tilbake igjen i desember 2012. Formålet med kunngjøringen er å avdekke om det er behov for å avholde auksjon. Dersom det innen fristen kun melder seg én interessent vil konsesjonen kunne direktetildeles uten at det gjennomføres en auksjon.

Konsesjonen tildeles på tilsvarende vilkår som for konsesjonen SBS Radio Norge har levert tilbake. Dette omfatter blant annet spesifiserte programkrav, betaling av konsesjonsvederlag og et krav om å medvirke til utbygging av DAB-nettet.

Fristen for å melde sin interesse er satt til 26. mars 2013 klokken 12.00.

Fullstendig kunngjøringstekst (.pdf) og Konsesjonsvilkår for perioden 1. januar 2014 til og med 31. desember 2016 (.pdf)

Spørsmål og svar fra aktører om kunngjøringen av FM-konsesjonen:

Spørsmål:
I  kunngjøringen står det: "Departementet vil bemerke at det ikke nødvendigvis kreves en avtale med anleggskonsesjonæren (Norkring) direkte, siden det ikke kan utelukkes at konsesjonæren inngår avtale med andre selskap som i sin tur har avtaler med anleggskonsesjonæren". Hva betyr dette? Betyr det at forhandlingsmotparten i dette tilfelle ikke er Norkring, men at det er DRN (P4/NRK) som er forhandlingsmotpart?

Svar:
Det vises til din e-post med spørsmål om punktet i utlysningen hvor det uttales at det ikke nødvendigvis kreves en avtale med anleggskonsesjonæren (Norkring) direkte, siden det ikke kan utelukkes at konsesjonæren inngår avtale med andre selskap som i sin tur har avtale med anleggskonsesjonæren. Denne formuleringen stammer fra departementets vedtak om endring av konsesjonsvilkår av 4. mai 2012 som et direkte svar på et spørsmål fra daværende konsesjonær, SBS Radio Norge AS. Formuleringen er kun ment å slå fast at det ikke er noe absolutt krav at innholdskonsesjonæren selv har et direkte avtaleforhold til anleggskonsesjonæren Norkring da det ikke kan utelukkes at innholdskonsesjonæren leier kapasitet av et annet selskap som i sin tur har en avtale om leie av kapasitet med Norkring.