Historisk arkiv

Økologisk: Mer smak av økologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: 10.10. er dato for årets økologidag hos Matforsk. Sentrale temaer i år er økologisk kjøttproduksjon og nye muligheter for økologisk korn.

Økologisk: Mer smak av økologi

Debio-logoØkologisk: 10.10. er dato for årets økologidag hos Matforsk. Sentrale temaer i år er økologisk kjøttproduksjon og nye muligheter for økologisk korn.

15 prosent økologisk
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2015 skal være økologisk. Videre sier Regjeringserklæringen at Norge henger etter andre land når det gjelder tilgjengelighet til økologiske varer overfor forbrukerne, og at regjeringen vil styrke dette området. Regjeringen ønsker at det offentlige går foran som ansvarlig forbruker og etterspørre miljøvennlige varer og varer som er tilvirket med høye etiske og sosiale standarder.

Landbruks- og matdepartementet v/Kristin Orlund innleder om hvilke konsekvenser det nye målet får for produsenter, forbrukere og virkemiddelapparatet.

Økologisk: 10.10. er dato for årets økologidag - Mer smak av økologi hos Matforsk på Ås.