Historisk arkiv

Mat: Butikker åpner lokalmattorg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Fire butikker på Vestlandet åpner egne lokalmattorg. Fylkesmann Svein Alsaker klippet i dag snora hos Drageset i Kleppestø Senteri Os ved Bergen.

Mat: Fire butikker på Vestlandet åpner egne lokalmattorg. Tre av dem åpnet i dag. Fylkesmann Svein Alsaker klippet snora hos Drageset i Kleppestø Senter i Os ved Bergen.

Ikke bare får lokalprodusentene en egen avdeling – et lite torg – i disse butikkene. Varene får også egne strekkoder. Dette er resultatet av flere års arbeid med å utvikle en småskala lokal matproduksjon i disse to vestlandsfylkene. Hordaland og Sogn og Fjordane er de to fylkene med størst tetthet av småskalaprodusenter. Og at etterspørselen er stor, har publikumsbesøket på matfestivalen Bønder i Byd’n på Bryggen i Bergen vise.

Lokalmattorget i disse butikkene er også blitt til gjennom et samarbeid mellom to lokale grossister. Håpet er at dette skal legge grunnlaget for sikker avsetning for lokalmatprodusentene og dermed også sikrere tilførsler for butikker som ønsker å satse på lokal mat.

Mat: Fire butikker på Vestlandet åpner egne lokalmattorg.