Historisk arkiv

Mat: Biokonferansen 2008 på Ås

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruksforskning: Bioforsk inviterer til Biokonferansen 2008 den 27. mai 2008. Tema er genteknologi knyttet til mat og planter . Göran Persson, tidligere svensk statsminister, er blant innlederne.

Mat: Bioforsk inviterer til Biokonferansen 2008 den 27. mai 2008. Tema er genteknologi knyttet til mat og planter. Göran Persson, tidligere svensk statsminister, er blant innlederne.  

Bioforsk inviterer i samarbeid med Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB), Norsk institutt for skog og landskap og Nofima (tidligere Akvaforsk og Matforsk) til Biokonferansen 2008  - Genteknologi: store muligheter - vanskelige valg som arrangeres 27. mai på Ås. 

Med Biokonferansen 2008 skal det skapes en møteplass for informasjons- og meningsutveksling. Hovedtemaet for dagen er genteknologi knyttet til mat og planter - med spesiell fokus på mulighetene og utfordringene for næringsutvikling basert på genteknologi. Temaet vil bli belyst av både eksterne bidragsytere og arrangørenes egne forskere.

Fra programmet:

  • Åpning av konferansen og utdeling av UMBs Forskningspris 2008 ved rektor Knut Hove, Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB)
  • Genteknologi: en politikers dilemmaer ved Göran Persson, tidligere svensk statsminister
  • The EU and GMO - status and conflicts ved leder Harry Kuiper, vitenskapspanel for GMO, European Food Safety Authority
  • Fremtidens planter: mat eller fabrikk ved forskningssjef Sonja Sletner Klemsdal, Bioforsk
  • Gener - den nye handelsvaren ved Odd-Arne Olsen, Institutt for plante- og miljøvitenskap, UMB
  • Fra forskning på trær til diagnostisering av brystkreft og Alzheimer ved Anders Lönneborg, DiaGenic ASA
  • Laksegenomet - hvordan utnytte det? ved Professor Stig Omholt, Centre for Integrative Genetics (GIGENE) og Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, UMB
  • Paneldebatt: Må bremsen på eller er genteknologi framtiden?
     
  • Hele programmet  

Målgruppen for konferansen er Campus Ås' nåværende og kommende samarbeidspartnere og alle med interesse for temaet fra offentlig og privat sektor.

Bioforsk er et desentralisert forskningsinstitutt og er organisert under Landbruks- og matdepartementet som et forvaltningsinstitutt med særskilte fullmakter.

Mat: Bioforsk inviterer til Biokonferansen 2008 den 27. mai 2008. Tema er genteknologi knyttet til mat og planter. Göran Persson, tidligere svensk statsminister, er blant innlederne.