Mat: Den glemte kjøkkenhagen
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 11.08.2008
Mat: I Norge ble det konsumert 53 kg frukt og bær per person i 1995 og 67 kg i 2005. Men vi dyrker mindre selv, og den norske kjøkkenhagen er et glemt kapittel for de fleste av oss.
Mat: I Norge ble det konsumert 53 kg frukt og bær per person i 1995 og 67 kg i 2005. Men vi dyrker mindre selv, og den norske kjøkkenhagen er et glemt kapittel for de fleste av oss.
Til nytte og pryd |
Mat: Nype. Foto: LMD |
Noen av disse planteartene er også testet ut for kommersiell dyrking. Likevel er det ofte lang vei fra å være en botanisk interessant planteart til kommersiell dyrking. Dette inkluderer utfordringer innen agronomi, industri og markedsføring. Kommersiell dyrking av nye planter setter krav til produktivitet, lettvint høsting og tilpassing til eksisterende produksjon.
Bioforsk er et desentralisert forskingsinstitutt med lokalisering i alle landsdeler. Bioforsk er organisert under Landbruks- og matdepartementet (LMD) som et forvaltningsinstitutt med særskilte fullmakter.
Mat: I Norge ble det konsumert 53 kg frukt og bær per person i 1995 og 67 kg i 2005. Men vi dyrker stadig mindre selv.