Historisk arkiv

Landbruk: 300 millioner liter mer melk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Innen 2025 vil befolkningen i Norge ha økt med én million. Det tilsvarer et økt forbruk på over 300 millioner liter melk. Vi må derfor ta vare på produksjonsressurssene våre, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han åpnet årets landbruksmøte på Berkåk i Sør-Trøndelag i dag.

Landbruk: Innen 2025 vil befolkningen i Norge ha økt med én million. Det tilsvarer et økt forbruk på over 300 millioner liter melk. Vi må derfor ta vare på produksjons-ressurssene våre, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han åpnet årets landbruksmøte på Berkåk i Sør-Trøndelag i dag.

- Framtidas landbrukspolitikk skapes først og fremst gjennom de valgene vi gjør nasjonalt, sa Lars Peder Brekk i sitt innlegg om framtidas landbruk i lys av internasjonale rammebetingelser.

- Vi har alle en moralsk plikt til å ivareta norsk landbruksproduksjon, sier Brekk. -Forventet befolkningsvekst og velstandsutvikling i verden gjør at vi trenger å doble verdens matproduksjon innen 2050. Produksjonen må opp. Innen 2025 vil befolkningen i Norge ha økt med én million. Det tilsvarer et økt forbruk på over 300 millioner liter melk. Dette er med andre ord ikke tiden for å legge ned norsk jordbruk, sier statsråden.

- Norsk landbruk kan ikke leve i isolasjon fra internasjonale rammebetingelser, enten det gjelder klimaendringer, finansmarkeder eller WTO. Jeg er likevel overbevist om at landbruket først og fremst står og faller med valgene vi gjør nasjonalt. Det er her hjemme at regjeringen velger å ta klimaendringene på alvor, og å verne om produksjonsressursene våre. Det er her hjemme vi velger om vi skal styrke eller svekke økonomien i landbruket. Det handlingsrommet vi jobber for i WTO gir ingen garantier for en nødvendig inntektsutvikling i landbruket og matindustrien - det avhenger, både nå og i fremtiden, av tydelige prioriteringer, politisk vilje nasjonalt og neste stortingsvalg, sier statsråden.

     Landbruk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.
Landbruks- og  matminister Lars Peder Brekk.
Foto: Torbjørn Tandberg

Landbruk: Innen 2025 vil befolkningen i Norge ha økt med én million. Det tilsvarer et økt forbruk på over 300 millioner liter melk. Vi må derfor ta vare på produksjonsressurssene våre, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han åpnet årets landbruksmøte på Berkåk i Sør-Trøndelag i dag.