Mattrygghet: Fokus på bakterier og kjemikalier
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 10.07.2009
Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.
Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.
|
Farlige bakterier og kjemikalier har stått i fokus for kommisjonens arbeid med de nye standardiseringene. Disse omfatter blant annet:
|
![]() Mattrygghet: Potetgull. Foto: FAO/Alessandra Benedetti |
Kommisjonen for Codex Alimentarius ble etablert i 1963 av FAO, FNs mat- og jordbruksorganisasjon og WHO, Verdens helseorganisasjon. Hensikten med kommisjonens arbeid er å utvikle internasjonale matvarestandarder for å beskytte forbrukernes helse og garantere en sunn håndtering av matvarer. Kommisjonen består av 180 medlemsland.
Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.
