Mattrygghet: Fokus på bakterier og kjemikalier
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 10.07.2009
Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.
Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.
Farlige bakterier og kjemikalier har stått i fokus for kommisjonens arbeid med de nye standardiseringene. Disse omfatter blant annet:
|
Mattrygghet: Potetgull. Foto: FAO/Alessandra Benedetti |
Kommisjonen for Codex Alimentarius ble etablert i 1963 av FAO, FNs mat- og jordbruksorganisasjon og WHO, Verdens helseorganisasjon. Hensikten med kommisjonens arbeid er å utvikle internasjonale matvarestandarder for å beskytte forbrukernes helse og garantere en sunn håndtering av matvarer. Kommisjonen består av 180 medlemsland.
Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.