Historisk arkiv

Mattrygghet: Fokus på bakterier og kjemikalier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.

Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.

Farlige bakterier og kjemikalier har stått i fokus for kommisjonens arbeid med de nye standardiseringene. Disse omfatter blant annet:

  • Mengden av akrylamid i maten skal reduseres
  • Forurensing i kaffe skal reduseres
  • Nye kriterier for morsmelkerstatning
  • Ferdigmat skal forbedres
    Mattrygghet: Potetgull. Foto: FAO/Alessandra Benedetti
Mattrygghet: Potetgull.
Foto: FAO/Alessandra Benedetti
 

Kommisjonen for Codex Alimentarius ble etablert i 1963 av FAO, FNs mat- og jordbruksorganisasjon og  WHO, Verdens helseorganisasjon. Hensikten med kommisjonens arbeid er å utvikle internasjonale matvarestandarder for å beskytte forbrukernes helse og garantere en sunn håndtering av matvarer. Kommisjonen består av 180 medlemsland.

Mattrygghet: Kommisjonen for internasjonal matvarestandardisering (The Codex Alimentarius Commission, CAC) har vedtatt mer enn 30 nye internasjonale standarder, retningslinjer og lover for kunne forbedre mattryggheten og beskytte forbrukernes helse.