Historisk arkiv

Landbruk: Åpnet eggpakkeri med klimafokus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Statssekretær Ola Heggem åpnet i går nye lokaler for Toten Eggpakkeri. - Eggproduksjon i et bygg der energisparing står i fokus viser evne til helhetlig tenkning med løsninger for fremtiden, sa Heggem.

Landbruk: Statssekretær Ola Heggem åpnet i går nye lokaler for Toten Eggpakkeri. - Eggproduksjon i et bygg der energisparing står i fokus viser evne til helhetlig tenkning med løsninger for fremtiden, sa Heggem.

Økologisk eggproduksjon i kraftig vekst
I følge Debio er det i dag 120.000 økologiske verpehøns i landet. Økologiske egg utgjør i dag mellom 4,5 og 5 prosent av alle egg som blir solgt, og har hatt en kraftig vekst de siste årene. Økologiske egg er en av de varegruppene ved siden av økologisk barnemat og økologiske gulrøtter der volumene begynner å bli betydelige. 

- Forbrukere stiller i stadig større grad krav til maten, både med tanke på kvalitet, presentasjon og hvordan den er produsert Toten eggpakkeri er med på å gjøre utbudet av ferske økologiske egg enda bedre. Jeg håper dette vil bidra til at vi får enda flere økologiske eggprodusenter, sier Heggem.


Eggprodusenter til Toten Eggpakkeri samlet under åpningen i går. Foto: Jarle Torgersen, KSL Matmerk. 

Landbruk: Statssekretær Ola Heggem åpnet i går nye lokaler for Toten Eggpakkeri.