Historisk arkiv

Landbruk: Soria Moria-regnskapet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Regjeringen har satset offensivt i landbrukspolitikken for å styrke næringsutviklingen i distriktene. Jordbruksoppgjørene de siste fire årene har gitt landbruksnæringen et betydelig løft, og det er gjeninnført en mer offensiv skogpolitikk.

Landbruk: Regjeringen har satset offensivt i landbrukspolitikken for å styrke næringsutviklingen i distriktene. Jordbruksoppgjørene de siste fire årene har gitt landbruksnæringen et betydelig løft, og det er gjeninnført en mer offensiv skogpolitikk.  For fortsatt å sikre bosetting i distriktene har vi modernisert og forenklet eiendomspolitikken, og igangsatt et taktskifte for utvikling av nye næringer i landbruket, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Samlet sett utgjør dette et viktig grunnlag for regjeringens arbeid med å opprettholde et levende og variert landbruk over hele landet, sier Brekk.

Regjeringen har lagt til rette for en inntektsvekst for jordbruksnæringen på om lag 73 000 kr. pr. årsverk gjennom jordbruksoppgjørene i perioden 2006 til 2010. Mulighetene for økte inntekter i de distriktsbaserte husdyrproduksjonene er prioritert. Både distriktstilskuddene, frakttilskuddene og strukturprofilen i ordningene er styrket, for å legge til rette for lønnsomhet i produksjonen i ulik skala over hele landet.

Øker verdiskapingen
For å sikre et framtidsretta næringsliv i distriktene gjennomfører vi et taktskifte for å øke verdiskapingen med utgangspunkt i landbrukets ressurser, sier Brekk. Dette skal gi økt bredde i næringsgrunnlaget på den enkelte landbrukseiendom. Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon, utviklingsprogrammet for grønt reiseliv, Inn på tunet, trebasert innovasjonsprogram og bioenergiprogrammet, er noen av de aktuelle satsingene som igangsatt med sikte på økt innovasjon og verdiskaping i tilknytning til landbruket.

- Jeg har som klar ambisjon at landbruket skal være en attraktiv næring for ungdom i framtida, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Her er satsingene som regjeringen har igangsatt på innovasjon og nyskaping i tilknytning til landbruket og landbrukets ressurser viktige, sier Brekk.

Landbruk: Regjeringen har satset offensivt i landbrukspolitikken for å styrke næringsutviklingen i distriktene.