Historisk arkiv

Skog: NM i skogbruksferdigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: 26-29. april møtes elever fra naturbruksskoler i Sør-Norge til NM i skogbruksferdigheter 2010 på Kongsberg. –Arrangementet bidrar til å øke ungdoms interesse for utdanning og yrkeskarriere innen skogbruk, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Skog: 26.-29. april møtes skarpe elever fra naturbruksskoler i hele Sør-Norge for å kåre det beste skolelaget i tradisjonelle ferdigheter i skogbruk under Norgesmesterskap i skogbruksferdigheter 2010 på Kongsberg. –Arrangementet setter skogen på dagsorden og er en ypperlig anledning til å øke interessen for utdanning og yrkeskarriere innen skogbruk blant dagens ungdommer, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Norgesmesterskapet i skogbruksferdigheter 2010 er det 6. i rekka. Kongsberg videregående skole, avdeling Saggrenda, er arrangør. Rundt 80 utøvere skal konkurrere i motorsagøvelser og skogkunnskaper. Det beste skolelaget og den beste individuelle utøver herfra skal representere Norge under årets Europamesterskap som arrangeres i Luxembourg siste uka i mai.

• Les mer om NM i skogbruk hos Kongsberg Videregående Skole Saggrenda 

I forbindelse med NM i skogbruksferdigheter arrangerer Fylkesmannen i Hedmark og Buskerud, Skoglauget, Skogbrukets Kursinstitutt og prosjekt VELG SKOG til et arbeidsseminar om rekruttering til skognæringen 28. april.

– Dette er et initiativ jeg setter veldig stor pris på og et godt tiltak i lys av de rekrutterings- og kompetanseutfordringer som skogsektoren står ovenfor, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

-All nærings-, verdikjede- og bedriftsutvikling er avhengig av at en greier å tiltrekke seg kompetente mennesker på alle nivåer, i og omkring verdikjedene i næringen. Dette betinger at næringen er attraktiv og at man klarer å synliggjøre at man er attraktiv. Dette krever videre aktiv, langsiktig og målrettet arbeid fra skognæringen,  og må finne sine løsninger i samarbeid med blant annet utdanningsinstitusjoner, offentlig forvaltning og nasjonale myndigheter.

– Jeg er opptatt av disse utfordringene og ser det som naturlig at rekruttering og kompetanse omtales i vår nye landbruksmelding, som det arbeides med i disse dager. Gode innspill tas i mot med takk, sier Brekk.

Skog: NM i skogbruksferdigheter 2010 arrangeres på Kongsberg 26.-29. april av Kongsberg videregående skole, avdeling Saggrenda. I tillegg arrangeres et arbeidsseminar om rekruttering i skogbruket 28. april av aktører fra næring, forvaltning og utdanningsinstitusjoner.