Historisk arkiv

Gjennomgang av forskningsinstituttene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I tilknytning til arbeidet med en ny Melding til Stortinget om landbruks- og matpolitikken vil Landbruks- og matdepartementet foreta en gjennomgang av sine ytre virksomheter.

I tilknytning til arbeidet med en ny Melding til Stortinget om landbruks- og matpolitikken vil Landbruks- og matdepartementet foreta en gjennomgang av sine ytre virksomheter med tanke på struktur, rollefordeling og organisering.

Forskningsinstituttene skal ha en sentral rolle i arbeidet med å øke verdiskapningen i landbruks- og matsektoren regionalt og nasjonalt.

Instituttene Bioforsk, NILF, Veterinærinstituttet og Norsk institutt for skog og landskap, stiftelsen Norsk senter for bygdeforskning og forvaltningsorganene Mattilsynet, Statens landbruksforvaltning og Reindriftsforvaltningen skal nå vurderes.

Fremtidsrettet struktur
Gjennomgangen skal vurdere instituttene og deres grenseflater og tilknytning til andre forvaltningsorganer under departementet. Resultatene vil bidra til å etablere en fremtidsrettet struktur, rollefordeling og organisering som sikrer at forvaltningen er godt rustet til å møte fremtidige utfordringer. Norges forskingsråd skal stå for arbeidet, som vil ferdigstilles innen 1. desember.

Vurderingen vil bli sett i sammenheng med Forskningsrådets øvrige strategiske arbeid innen den norske instituttsektoren og etableringen av nye forskningsstrukturer på Ås i forbindelse flyttingen av veterinærmiljøene på Adamstuen.