Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris til Hanne Frosta
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 04.06.2010
Hanne Frosta mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris under en mottagelse på Domkirkeodden, Hamar, torsdag 3. Juni. Årets vinner driver restauranten Hanne på Høyden i Bergen.
Hanne Frosta mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris under en mottagelse på Domkirkeodden, Hamar, torsdag 3. Juni. Årets vinner driver restauranten Hanne på Høyden i Bergen. Hanne Frosta har tidligere blitt kåret til Årets kjøkkensjef i 2005 ( Norges Kokkemesteres Landsforbund ) og hun ble Årets bondekokk i 2006 ( Norges Bondelag ). Årets jury har bestått av,
|
Hanne Frosta mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris torsdag 3. Juni. Foto: Flemming Støldal, Hamar |
Juryen begrunner årets tildeling med at Hanne Frosta er nyskapende med røtter i norsk mattradisjon. Hun er en matfilosof som villig deler sine kunnskaper med andre og hun er initiativtaker til uttallige matprosjekter. Hanne Frosta har og utviklet en evne til å definere smak - på mat - et gebet som stort sett har vært forbeholdt vinskribenter.
Hanne Frosta mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.