Historisk arkiv

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris til Hanne Frosta

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Hanne Frosta mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris under en mottagelse på Domkirkeodden, Hamar, torsdag 3. Juni. Årets vinner driver restauranten Hanne på Høyden i Bergen.

Hanne Frosta mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris under en mottagelse på Domkirkeodden, Hamar, torsdag 3. Juni. Årets vinner driver restauranten Hanne på Høyden i Bergen.

Hanne Frosta har tidligere blitt kåret til Årets kjøkkensjef i 2005 ( Norges Kokkemesteres Landsforbund ) og hun ble Årets bondekokk i 2006 ( Norges Bondelag ).

Årets jury har bestått av,

  • Tove Diesen, matskribent og mottaker av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2008. Leder av årets jury
  • Olav Ullern, Departementsråd i Landbruks- og Matdepartementet
  • Sigrunn Hernes, Førstelektor Sigrunn Hernes, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder
  • Liv Gregersen Kongsten, Leder av Faglig Matråd
     Hanne Frosta
Hanne Frosta mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris torsdag 3. Juni.
Foto: Flemming Støldal, Hamar
 

Juryen begrunner årets tildeling med at Hanne Frosta er nyskapende med røtter i norsk mattradisjon. Hun er en matfilosof som villig deler sine kunnskaper med andre og hun er initiativtaker til uttallige matprosjekter. Hanne Frosta har og utviklet en evne til å definere smak - på mat - et gebet som stort sett har vært forbeholdt vinskribenter.

Hanne Frosta mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.