Historisk arkiv

Inn på tunet-midler til 37 kommuner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

37 kommuner er tildelt midler over Inn på tunet-løftet i første søknadsrunden. - Vi ser en fantastisk entusiasme og vilje til å tenke nytt. Inn på tunet kan bidra til å løse flere av samfunnets utfordringer innen skole-, oppvekst, helse og omsorg, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Inn på tunet-løftet logo

37 kommuner er tildelt midler over Inn på tunet-løftet i første søknadsrunden. - Vi ser en fantastisk entusiasme og vilje til å tenke nytt. Inn på tunet kan bidra til å løse flere av samfunnets utfordringer innen skole-, oppvekst, helse og omsorg, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Etter at Landbruks-og matdepartementet og Kommunal-og regionaldepartementet stilte til rådighet 18 millioner kroner, fordelt over tre år, til kommunalt utviklingsarbeid har søknadene strømmet inn. - Inn på tunet-løftet skal bidra til samfunnsutvikling og verdiskaping lokalt. Vi vet det er gode effekter av disse tilbudene, sier statsrådene Lars Peder Brekk og Liv Signe Navarsete.

    

Liv Signe Navasete og Lars Peder Brekk
Kommunal-og regionalminister Liv Signe Navasete og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk lanserer Inn på tunet-løftet i februar 2010.
Foto: DSS fra video.

Stor interesse
Hele 137 kommuner har søkt om midler over Inn på tunet-løftet. Etter hard konkurranse er 37 kommuner tildelt midler i denne søknadsrunden. - De utvalgte kommunene tar fatt i viktige utfordringer i omsorgsplan 2015, Kunnskapsløftet, Samhandlingsreformen, NAV-reformen, integreringsarbeid og forebyggende arbeid.

- Vi føler at vi har utløst et potensial for kreativitet og nytenkning i kommunene, sier Brekk og Navarsete.

Samfunnsaktive kommuner
Begge statsrådene legger vekt på ønsket om samfunnsaktive kommuner som integrerer landbrukssektoren i øvrig samfunnsplanlegging. Inn på tunet-løftet stimulerer både til tjenesteutvikling og næringsutvikling.

Prosjektmidlene for 2010 er nå fordelt til 25 prosjekter som 37 kommuner står bak. Det er fordelt 6 millioner kroner av den totale potten på 18 millioner kroner i denne søknadsrunden. Søknadsfrist for neste runde er satt til 1. februar 2011.

Bondetinget
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk trakk fram Inn på tunet-løftet i sin tale på Bondetinget på Lillehammer i dag.

- Jeg har tatt til orde for et taktskifte for nye næringer. Inn på tunet-løftet er et eksempel på et slikt taktskifte. Jeg har i dag gleden av å offentliggjøre at 37 kommuner nå er plukket ut og vil få prosjektstøtte over disse midlene. Kommuneprosjektene varierer fra integrering av flyktninger, arbeidstrening og attføring, rusomsorg, tilpasset opplæring i skolen, drop-outs  i videregående skole og tilbud til demente. Altså en hel rekke samfunnsnyttige formål, sa Brekk.

Han trakk også fram samarbeidet med næringsorganisasjonene i landbruket og KS (Kommunesektorens interesse-og arbeidgiverorganisasjon) som viktig og verdifullt.

Landbruks- og matdepartementet tar nå initiativet til en nasjonal strategi for Inn på tunet, for et styrket samarbeid på sentralt nivå om det videre utviklingsarbeidet.

Les mer om de utvalgte kommunene:

Oppfølging av de utvalgte kommunene

  • samling for de utvalgte kommunene til høsten
  • Fylkesmennene og Innovasjon Norge vil ha en sentral rolle i oppfølging og rådgivning av kommunene.

Kommunene vil få brev fra Innovasjon Norge før ferien.

Søknadsfrist i 2011 er 1. februar.

Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet:
Ståle Norang tlf. 41 43 80 11
Grete Gausemel tlf. 22 24 93 45

Kontaktperson i Kommunal- og regionaldepartementet:
Anne Marit Schiong tlf. 22 24 68 09
Judith Kortgård tlf. 22 24 70 35.