Historisk arkiv

Mat: Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble første gang delt ut i 1994 og går til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Ved utdelingen i 2010 er oppmerksomheten spesielt rettet mot ildsjeler i nærmiljøet

Mat: Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble første gang delt ut i 1994 og går til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Ved utdelingen i 2010 er oppmerksomheten spesielt rettet mot ildsjeler i nærmiljøet.

Prisen er opprettet av Faglig Matråd for å hedre innsatsen til Ingrid Espelid Hovig ved å formidle norsk matkultur, ernæring og sunt kosthold gjennom en hel generasjon på våre TV skjermer. Faglig Matråd er et forum for faglig utveksling og kontakt for personer med matfaglig utdannelse som arbeider innen opplysning, næringsliv og media. Fra 2009 har Faglig Matråd og Hedmark Kunnskapsparken AS gått sammen om å videreføre Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

Juryen som vurderer årets kandidater og som til slutt velger mottaker av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 består av;

    

Mat: Reinsdyrplomme
Mat: Reinsdyrplomme. Foto: Tom Haga. 
Se oppskrift på reinsdyrplomme

  • Tove Diesen, matskribent og mottaker av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2008. Leder av årets jury.
  • Olav Ullern, departementsråd i Landbruks- og matdepartementet.
  • Sigrunn Hernes, førstelektor Sigrunn Hernes, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder.
  • Liv Gregersen Kongsten, leder av Faglig Matråd.

Ved utdelingen i 2010 ønsker styret i Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris å sette søkelyset på ildsjeler i nærmiljøet med vekt på,

  • Hvem har satt tydelige matkulturelle spor i by og bygd
  • Hvem har med entusiasmen kjempet for hjemlige mattradisjoner og de gode norske råvarer.

Mat: Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble første gang delt ut i 1994 og går til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske.