Historisk arkiv

Landbruk og mat: Fikk mange råd fra trønderne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk og mat: Bedre økonomi, satsing på kompetanse, bedre investeringsmuligheter var noen av rådene landbruks og matminister Lars Peder Brekk med seg fra samrådet om Melding til Stortinget om landbruks- og matpolitikken i Trøndelag i dag.

Landbruk og mat: Bedre økonomi, satsing på kompetanse, bedre investeringsmuligheter var noen av rådene landbruks og matminister Lars Peder Brekk med seg fra samrådet om Melding til Stortinget om landbruks- og matpolitikken i Trøndelag i dag.

- Jeg ber der sette dere i min stol for en dag og komme med råd om hvilke løsninger jeg skal velge for å sikre målet om en fortsatt landbruksproduksjon over hele landet, sa Brekk.

Ett av rådene var å velge et annet mål for hvor vellykket landbrukspolitikken er. - Verken mest mulig rasjonalisering av strukturen som i 1950- og 1960-åra eller det motsatte som var målet fram til 1990, virker som mål. Men vi trenger alle slags bruk, påpekte professor Reidar Almås.

Ny Melding til Stortinget om landbruks- og matpolitikken
Dette er det siste av seks samråd landbruks- og matministeren har invitert til for å samle impulser og innspill til stortingsmeldingen om ny landbruks- og matpolitikk..

Før dagens samling på Værnes er det holdt følgende regionale samråd:  

Region  Tid  Sted
Agder og Telemark 23. februar Kristiansand 
Nord-Norge  2. mars Tromsø
Vestlandet 5. mars Bergen
Innlandet  8. mars Lillehammer
Oslofjord-regionen 23. mars Drammen
Trøndelag 26. mars Trondheim/Værnes

 
- Trakta er videst nå. Men det er vel og merke ei trakt. Så alle innspill får ikke plass i meldinga, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.


Landbruk og mat: Bedre økonomi, satsing på kompetanse, bedre investeringsmuligheter var noen av rådene landbruks og matminister Lars Peder Brekk med seg fra samrådet i Trøndelag i dag. Foto: LMD.