Historisk arkiv

Mattrygghet: Nytt hygieneregelverk er trådt i kraft

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mattrygghet: Norge har vedtatt EUs hygieneregelverk for produksjon, omsetning og kontroll av mat- og fôrvarer. Dette regelverket trer i kraft 1. mars og omfatter hele matkjeden.

Mattrygghet: Norge har vedtatt EUs hygieneregelverk (hygienepakken) for produksjon, omsetning og kontroll av mat- og fôrvarer. Dette regelverket trer i kraft 1. mars og omfatter hele matkjeden, fra primærproduksjon til omsetning.

Det nye regelverket skal sikre et høyt beskyttelsesnivå for forbrukerne og like regler innenfor EØS-landene for å oppnå fri bevegelighet av næringsmidler.

Krav til alle aktørene i matkjeden
Det nye hygieneregelverket stiller krav til alle aktørene i matkjeden om kontroll og styring med alle farer som kan ha betydning for mat- og fôrtryggheten. Mange av de relativt detaljerte kravene Mattilsynet har ført tilsyn med tidligere er erstattet av skjønnsmessige bestemmelser. Dette gir virksomhetene fleksibilitet når det gjelder valg av løsninger for å oppnå målene i regelverket. Virksomhetene må selv finne fram til hensiktsmessige og forsvarlige løsninger, slik at sluttproduktet blir helsemessig trygt.

Mattrygghet: Norge har vedtatt EUs hygieneregelverk (hygienepakken) for produksjon, omsetning og kontroll av mat- og fôrvarer.

Forsidefoto: Sigmund Kløvel Velle