Historisk arkiv

Brekk gratulerer med EM-gullet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Gratulerer med EM-gull, det har dere fortjent, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til håndballjentene. - Jeg er sikker på at kostholdet med økologisk mat har bidratt med litt ekstra overskudd, fortsetter han.

Euro2010 logoGratulerer med EM-gull, det har dere fortjent, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til håndballjentene. - Jeg er sikker på at kostholdet med økologisk mat har bidratt med litt ekstra overskudd, fortsetter han.

Landbruks- og matministeren fulgte helgens semifinale og finale ekstra tett siden Norges Håndballforbund valgte å inngå et samarbeid med Statens landbruksforvaltning om å spise bare økologisk mat så lenge Europamesterskapet gikk på norsk jord. Gullet i Håndball-EM gleder derfor landbruks- og matministeren ekstra mye.

Både spillere, støtteapparat, spesielle gjester og presse ble tilbudt økologisk mat på arrangementsstedene i Lillehammer og Larvik. Tilbakemeldingene har vært svært positive.

- Da jeg besøkte Lillehammer og fulgte håndballjentene en kamp, fortalte landslagslege Ola Sand meg at  jentene har spist med større appetitt enn noen gang før. Det er viktig siden behovet for mat er stort under en slik intens turnering. Derfor gleder det meg at norsk, god og nærende økologisk mat har falt slik i smak, sier landbruks- og matminister Brekk.

Han er godt fornøyd med samarbeidet med Håndballforbundet i forbindelse med EM. Og når Ski-VM drar i gang et stykke ut i februar, skjer det også da i tett samarbeid med Landbruks- og matdepartementet. Denne gangen er hovedoppmerksomheten rettet mot regionalt norsk matkultur. Organisasjonskomiteen for Ski-VM, Oslo 2011, satser betydelig på å vise både spesielle gjester, publikum i restaurantteltene og presse. Landbruks- og matdepartementet støtter prosjektet med 1,2 millioner kroner, mens Fiskeri- og kystdepartementet er inne med 0,6 millioner.