Historisk arkiv

Økologisk hilsen til håndballjentene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk ønsker håndballjentene lykke til med Europamesterskapet som pågår akkurat nå i Norge og Danmark. Han følger ekstra nøye med siden håndballjentene går den økologiske matveien i EM.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk ønsker håndballjentene lykke til med Europamesterskapet som pågår akkurat nå i Norge og Danmark. Han følger ekstra nøye med siden håndballjentene går den økologiske matveien i EM.

I dag spiller Norge en viktig kamp mot Ungarn som avgjør hvilket lag som kommer inn i mellomspillet med best grunnlag.

- Jeg er veldig glad for at Norges Håndballforbund benytter EM til å profilere et sunt kosthold og økologisk mat, sier Brekk.

       

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk gratulerte mesterskapsdebutant Stine Bredal Oftedal med seieren
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk gratulerte mesterskapsdebutant Stine Bredal Oftedal med seieren og egen innsats i kampen mot Slovenia onsdag. De møttes tidligere i høst da det ble klart at Statens landbruksforvaltning og Norges Håndballforbund skulle samarbeide under EM. Foto: LMD

Statens landbruksforvaltning og Håndballforbundet har inngått i et samarbeid der SLF stiller med økologiske råvarer til forpleining av Norges spillere og støtteapparat, inviterte gjester og presse så lenge turneringen pågår i Norge. Det er også servering av økologisk mat til publikum i de norske hallene.

- Jeg er veldig fornøyd med måten Håndballforbundet håndterer dette samarbeidet, sier Brekk.

Onsdag var han til stede på tribunen da Norge slo Slovenia 32-16 i en kamp i innledende runde i EM.

Før kampen møtte han landslagslege Ola Sand som var full av godord om forpleiningen for det norske kvinnelandslaget.

- Jentene er veldig godt fornøyd med maten. I alle de år jeg har vært med på dette, har jeg aldri opplevd slik entusiasme over serveringen. Og det er viktig for de har et høyt forbruk med treninger, kamper og alt det andre følger med i en turnering som denne. Målet er et allsidig og sunt kosthold som gjør kosttilskudd overflødig, sa Sand.

I regi av Norges Håndballforbund blir det hvert år arrangert mellom 70.000 og 80.000 kamper. Det er til sammen 7000 spillende lag og drøyt 100.000 registrerte spillere. To tredeler er under 17 år. Markedssjef Gunnar Nybø kunne fortelle Brekk at det er ønskelig å være med og profilere sunne og gode matvaner også i framtida.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er svært fornøyd med måten Norges Håndballforbund profilerer økologisk mat på de norske arenaene under Håndball-EM
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er svært fornøyd med måten Norges Håndballforbund profilerer økologisk mat på de norske arenaene under Håndball-EM. Foto: SLF