Historisk arkiv

Reindrift: Forskrifter om avgift ved brudd på bruksregler og om tvangsmulkt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reindrift: Landbruks- og matdepartementet har i dag sendt utkast til forskrift om avgift ved brudd på bruksregler og utkast til forskrift om tvangsmulkt på høring.

Landbruks- og matdepartementet har i dag sendt utkast til forskrift om avgift ved brudd på bruksregler og utkast til forskrift om tvangsmulkt på høring.

I 2007 trådte en ny reindriftslov i kraft. Et sentralt element i ressursstyringen er utarbeidelse av bruksregler for det enkelte reinbeitedistrikt. Bruksregelarbeidet har vært en omfattende prosess, men man er nå i ferd med å avslutte dette.

- Reindriftsloven har en bestemmelse om avgift ved brudd på bruksregler. Det er viktig av hensyn til ressursbruken og fellesskapet at man har reaksjonsmuligheter i forhold til dem som ikke forholder seg bruksreglene, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. -  For at denne bestemmelsen skal bli operativ, må det utferdiges forskrifter. Utkast til slike forskrifter er nå sendt på høring, sier Brekk.

Kort høringsfrist
Landbruks- og matdepartementet er opptatt av at bestemmelsen om avgift skal kunne anvendes så fort som mulig, og på den bakgrunn er det satt en kort høringsfrist til 20. januar 2011

Tvangsmulkt
Samtidig er det sendt på høring et utkast til forskrift om tvangsmulkt. Reindriftsloven har en bestemmelse som gir grunnlag for fastsettelse av tvangsmulkt i forbindelse med pålegg om opphør av ulovlig forhold.

- Landbruks- og matdepartementet vurderer bestemmelsen om tvangsmulkt som et viktig virkemiddel, og det er derfor av stor betydning at vi får nærmere bestemmelser om dette så snart som mulig, sier Lars Peder Brekk.