Historisk arkiv

Mat til overs etter jul og nyttår

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kast ikke god mat som kan brukes, men lag heller noen gode middager av restene som er igjen etter jul og nyttår. Det blir kanskje også lommeboka glad for. - Restemat er god mat, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Kast ikke god mat som kan brukes, men lag heller noen gode middager av restene som er igjen etter jul og nyttår. Det blir kanskje også lommeboka glad for. - Restemat er god mat, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

- All mat som produseres og kan konsumeres, bør bli spist og ikke ende opp som matavfall, sier landbruks- og matministeren Brekk. - I tillegg er kasting av nyttbar mat et etisk problem i en verden der mange lider av matmangel og underernæring, sier Brekk.

Sparetid
Mat som er blitt tilovers kan egne seg godt i både wok, gryteretter, pizza, suppe og pastaretter. Tiden etter nyttår er dessuten gjerne sparetid, og med litt oppskåret kjøtt fra festen, et par buljongterninger og friske eller frosne grønnsaker, har du allerede en rimelig og mettende suppe.
Rester av bacon etter lutefiskmiddagen kan med hell brukes i pastasauser, mens en god pai gjerne kan lages med basis i rester fra steken. Selv rester av pinnekjøttet kan serveres med ny vri, for eksempel oppvarmet og servert med italiensk tomatsaus. Husk også at mye av jule- og nyttårsmaten kan serveres kald i noen dager etterpå.

       

Brennsnute med vossakorv
Brennsnute med vossakorv. Foto: matprat.no

Roastbiffsalat
Roastbiffsalat. Foto: matprat.no