Historisk arkiv

Klok avgjørelse av Mattilsynet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mattilsynet har i dag klargjort at de vil se an effekten av Stortingets brede rovviltforlik fra juni i år. Det betyr at Mattilsynet ikke vil fatte vedtak om beiterestriksjoner i forkant av neste beitesesong på grunn rovviltsituasjonen

Mattilsynet har i dag klargjort at de vil se an effekten av Stortingets brede rovviltforlik fra juni i år. Det betyr at Mattilsynet ikke vil fatte vedtak om beiterestriksjoner i forkant av neste beitesesong på grunn rovviltsituasjonen (lenke til nettmelding fra Mattilsynet)

Mattilsynet har i dag klargjort at de vil se an effekten av Stortingets brede rovviltforlik fra juni i år. Det betyr at Mattilsynet ikke vil fatte vedtak om beiterestriksjoner i forkant av neste beitesesong på grunn rovviltsituasjonen.

-Rovviltforliket legger til rette for økt forutsigbarhet for beitebrukerne og reduserte tap av beitedyr til rovvilt. Det er klokt av Mattilsynet å ha oppmerksomheten på hvordan rovviltforliket følges opp heller enn å fatte vedtak som i realiteten kunne innebære en innskrenking av beiteretten, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
-Det kan være nødvendig av dyrevelferdshensyn å sanke ned beitedyr ved akutt fare for rovviltangrep. Jeg vil imidlertid understreke at rovviltforliket forutsetter at rovviltforvaltningen gjennom uttak av rovvilt sikrer trygg beitedrift i prioriterte beiteområder. I yngleområder for bjørn skal det også i større grad legges til rette for omstilling, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.