Historisk arkiv

Erstatningsordningen for rovviltskade

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Ola T. Heggem (Sp) sier han er tilfreds med at ekspertutvalget nedsatt av Miljøverndepartementet har lagt fram sin rapport med vurderinger av hovedprinsipper for en fremtidig erstatningsordning.

Statssekretær Ola T. Heggem (Sp) sier han er tilfreds med at ekspertutvalget nedsatt av Miljøverndepartementet har lagt fram sin rapport med vurderinger av hovedprinsipper for en fremtidig erstatningsordning.  

- Arbeidet er en oppfølging av Soria Moria II der det ble nedfelt at ”Regjeringen vil endre erstatningsordningen for husdyr med sikte på at faktisk rovdyrtap skal erstattes, sier Heggem.

- Jeg er innforstått med at utvalget har vurdert flere modeller uten å ha oppnådd enighet om valg av modell og at det kreves grundigere arbeid for å ta endelig stilling. 

   
Statssekretær i Landbruks og matdepartementet Ola T. Heggem

Statssekretær i Landbruks og matdepartementet Ola T. Heggem. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Utvalget mener hovedsaken er at ordningen skal være enkel og forståelig, effektiv og oppfattes rettferdig. Dette er også intensjonen bak Soria Moria II. Jeg konstaterer at rapporten er en viktig etappe på vei mot en enklere, mer forståelig, effektiv og rettferdig erstatningsordning, sier Ola T Heggem.