Historisk arkiv

Økologisk mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Landbruks- og matdepartementet

Mattilsynet skal gjere ei heilskapsvurdering av økologisk produksjon og økologisk produsert mat. Det er høve til å kome med innspel.

Mattilsynet skal gjere ei heilskapsvurdering av økologisk produksjon og økologisk produsert mat. Det er høve til å kome med innspel.

Mattilsynet skal gjere ei heilskapsvurdering av økologisk produksjon og økologisk produsert mat. Bakgrunnen for oppdraget er at Mattilsynet treng ei avklåring om i kva omfang eksisterande forsking kan påvise om det er skilnader mellom økologiske produkt og produksjonsformer, og konvensjonelle produkt og produksjonsformer. Og, i tilfelle kva dette tyder for folkehelse, dyrehelse og miljø.

Oppdraget er gitt til Vitskapskomiteen for mattryggleik. Mattilsynet ønskjer også at andre interessentar gir innspel. Slike må sendast  innan 1. september.

Økologiske grønnsker fra Vestfold.

Mattilsynet skal gjere ei heilskapsvurdering av økologisk produksjon og økologisk produsert mat. (Foto: Mona Olsrød/Fylkesmannen i Vestfold)