Historisk arkiv

Rovviltforliket må følges opp umiddelbart

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Ola T. Heggem har i brev til Miljøverndepartementet understreket viktigheten av at enigheten som ble oppnådd om endringer i rovviltforvaltningen umiddelbart får virkning for inneværende beitesesong.

Statssekretær Ola T. Heggem har i brev til Miljøverndepartementet understreket viktigheten av at enigheten som ble oppnådd om endringer i rovviltforvaltningen umiddelbart får virkning for inneværende beitesesong.

- Her vil særlig rom for endret skjønnsutøvelse ved behandling av skadefellingstillatelser og skadefelling ha en umiddelbar og betydelig effekt, og som allerede er praktisert av blant annet fylkesmennene i Hedmark og Sør-Trøndelag.  For å sikre en enhetlig skjønnsutøvelse i hele landet har jeg i brevet anmodet Miljøverndepartementet om så raskt som mulig å klargjøre forvaltningens økte handlingsrom innenfor gjeldende regelverk, som det naturlig nok vil ta lengre tid å få på plass, sier Heggem.

    
Statssekretær i Landbruks og matdepartementet Ola T. Heggem

Statssekretær i Landbruks og matdepartementet Ola T. Heggem (Foto: Torbjørn Tandberg)

- For Stortinget var det åpenbart viktig å få på plass endringer i rammene for rovviltforvaltningen i denne vårsesjonen. Dette var viktig av hensyn til at konfliktnivået har vært for høyt i mange år og at det skulle få virkning for årets beitesesong for husdyr, sier statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet.