Historisk arkiv

Brekk møtte Changemaker om Trick or Treaty

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte i dag Changemaker som ledd i Changemaker-uka 2011. Dagens aksjon er betegnende nok kalt Trick or Treaty.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte i dag Changemaker som ledd i Changemaker-uka 2011. Dagens aksjon er betegnende nok kalt ”Trick or Treaty”.

Changemaker har i dag besøkt politisk ledelse i henholdsvis Utenriksdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet og Olje- og energidepartementet. Budskapet fra Changemaker er å slutte med ”tricks” og tilby u-landene en skikkelig WTO-”treaty”.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk fikk overrakt informasjonsmateriale om kampanjen, og møtte i tillegg to av representantene for Changemaker. I møtet overleverte Markus Nilsen og Johan Nordgaard Hermstad et brev med kampanjens hovedkrav. Changemaker krever blant annet at Norge skal gå tydeligere i front for å sikre den avtalte avviklingen av eksport-subsidier. Videre krever de at Norge skal støtte en effektiv antidumpingsmekanisme for utviklingslandene.

Brekk understreket i møtet at Norge har god kontakt med en rekke utviklingsland i forbindelse med WTO-forhandlingene. Han pekte også på at mange utviklingsland kan ha behov for beskyttelse av sitt landbruk på samme måte som norsk landbruk har.

-I WTO-forhandlingene arbeider Norge konsekvent for å ivareta de fattigste landenes interesser, blant annet slik at de pålegges mildere krav til tollkutt og gis anledning til å beskytte sensitive sektorer mot internasjonal konkurranse, sier Brekk.

Changemaker
Changemaker er en frivillig organisasjon av ungdom mellom 13 og 30 år, som ønsker å endre årsakene til fattigdom og urettferdighet. Organisasjonen har medlemmer i hele Norge, og søsterbevegelser i andre land.

Lars Peder Brekk med representanter for Changemaker (Landbruks- og matdepartementet)

Forsidefoto: Fra venstre: Johan Nordgaard Hermstad og Markus Nilsen fra Changemaker med landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.