Historisk arkiv

Skogbruket en viktig del av velstandsutviklinga

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I år er det 100 år siden Namdal skogeiersamlag, i dag ALLSKOG, ble stifta i Grong kommune. - Denne perioden kjennetegnes av en enorm utvikling på de fleste områder i samfunnet. Skogbruket har vært en viktig del av velstandsutviklinga, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

I år er det 100 år siden Namdal skogeiersamlag, i dag ALLSKOG,  ble stifta i Grong kommune. - Denne perioden kjennetegnes av en enorm utvikling på de fleste områder i samfunnet. Skogbruket har vært en viktig del av velstandsutviklinga, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.  

Brekk holdt i dag åpningsinnlegget på markeringen av Allskogs 100- års jubileum på Namsos.

- For at skogen skal bli den kilden til næringsutvikling vi mener er rett, trenger vi en framtidsrettet trebrukende industri. Treforedlingsindustrien har slitt med lav lønnsomhet gjennom flere år, og har opplevd flere nedleggelser og permitteringer i 2012. Blant annet har Peterson Paper Moss gått konkurs og Norske Skog har lagt ned sin virksomhet på Follum, sier Brekk. - Dette påvirker selvsagt også lønnsomheten i skogbruket. I revidert nasjonalbudsjett har Regjeringen lagt fram forslag om en tiltakspakke for treforedlingsindustrien – en tilleggsbevilgning på 100 millioner kroner. Jeg registrerer at Allskog mener at denne pakka treffer godt, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.  

20. januar 1912 ble Namdal Skogeiersamlag stiftet på Bergsmo i Grong kommune. Namdal Skogeiersamlag (senere Namdal Skogeierforening) var den første av de etter hvert seks skogeierforeningene Nordafjells. I 1999 ble de seks skogeierforeningene fusjonert til Skogeierforeninga Nord med omdanning til andelslag og navneendring til ALLSKOG i 2006.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

- Allskog arbeider for å bedre rammevilkåra for skogbruket og sikre skogeiernes interesser. Med virksomhet fra Møre- og Romsdal, via Trøndelagsfylkene, Nordland og helt opp til Troms er oppgavene og utfordringene svært varierte, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. (Foto: Torbjørn Tandberg)