Historisk arkiv

Økologisk salgsvekst i 2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Salget av økologiske varer fortsetter å øke i 2012. Spesielt egg og barnemat har en markant vekst. Økologisk melkeproduksjon øker også, mens kjøttslagene bare har mindre endringer i produksjonen.

Salget av økologiske varer fortsetter å øke i 2012. Spesielt egg og barnemat har en markant vekst. Økologisk melkeproduksjon øker også, mens kjøttslagene bare har mindre endringer i produksjonen. 

Statens landbruksforvaltning (SLF) la i dag frem sin statusrapport for produksjon om omsetning av økologiske landbruksvarer for 1. halvår 2012. På de fleste områder går salget opp, mens den økologiske produksjonen er mer eller mindre uendret fra 2011. 

Større mangfold
- En økning i salget av økologiske matvarer er gledelig nytt. Det er et mål å øke produktmangfoldet og forbrukernes valgmuligheter i matvaremarkedet. - Tallene for første halvår i 2012 viser at markedets satsing for å øke omsetningen av økologiske produkter virker, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Melk øker
Meieriprodukter er den største varegruppen av økologiske produkter. I 1. halvår 2012 ble det solgt meierivarer for 127,2 millioner kroner, en økning på 5,7 prosent fra 1. halvår 2011. Men fortsatt er det mindre enn halvparten av den økologiske melka som videreselges som økologisk. Deretter følger grønnsaker, barnemat, kornprodukter og bakevarer, samt egg. Disse varegruppene utgjør til sammen 75 prosent av omsetningen av økologiske matvarer i dagligvarehandelen.

Bygg
Økologisk kornproduksjonen gikk ned, som for konvensjonelt korn, men har samme andel av samlet produksjon. (Foto: Fylkesmannen i Østfold)