Historisk arkiv

Rekordsalg på Bondens marked

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Interessen for kortreist mat og lokale råvarer har ført til ny rekord for Bondens marked, som i fjor omsatte for 41,2 millioner kroner. Trondheim fikk størst vekst av byene.

Interessen for kortreist mat og lokale råvarer har ført til ny rekord for Bondens marked, som i fjor omsatte for 41,2 millioner kroner. Trondheim fikk størst vekst av byene.

Fjorårets omsetning er en økning på 11,2 prosent fra 2011 da omsetningen ble på over 37 millioner kroner. Økningen i Trondheim er størst der omsetningen i fjor ble på 9,6 millioner kroner mot 7,2 millioner kroner i 2011. Økningen skyldes spesielt julemarkedene med matservering av god kortreist mat til kundene. Også i flere andre byer er fremgangen tydelig, blant annet i Hamar der omsetningen i fjor kom opp i 1.780.000 kroner mot 1.523.400 kroner året før.

Bondens marked er et torg der du som kunde kan kjøpe mat direkte fra produsenten.

Bondens marked stiller følgende krav til sine produsenter:

  1. Råvarene skal være lokale og sporbare (så langt praktisk mulig)
  2. Foredlingen skal ha et håndverksmessig/småskala preg
  3. Produsenten(e) skal selv stå for salget på Bondens marked

Disse kravene blir stilt for å sikre at du som kunde får et unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum. Kjøttet kommer fra egne dyr eller dyr i lokalmiljøet, bærene er høstet selv og brødene bakt i egen ovn. Fordi det er produsenten selv som står for salget kan du få all den informasjon du ønsker deg om produktet.

Matstreif Rådhusplassen i Oslo 2011
Interessen for kortreist mat og lokale råvarer har ført til ny rekord for Bondens marked. (Foto: LMD)