Friskmelder den norske geita
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 28.11.2014 | Sist oppdatert: 08.12.2014
Norge har i dag én av verdens friskeste geitepopulasjoner. Fôrrettledning, sanering av geitesykdommen CAE og bevisst avlsarbeid har bidratt til at kvaliteten på den norske geitemelka de siste 10-15 årene er blitt dramatisk bedre.
Norge har i dag én av verdens friskeste geitepopulasjoner. Fôrrettledning, sanering av geitesykdommen CAE og bevisst avlsarbeid har bidratt til at kvaliteten på den norske geitemelka de siste 10-15 årene er blitt dramatisk bedre.
Fettsyrene i geitemelka, som forårsaket den beske smaken, er i løpet av sju år blitt redusert med to tredeler. Prosjektet Friskere Geiter er nå i ferd med å avsluttes fordi målene med prosjektet – friskere geiter – er nådd.
Økt privat omsetning
Tall fra Landbruksdirektoratet tyder på at norske forbrukere har oppdaget den milde geitemelka. Fra 2013 til 2014 ble den private omsetningen av geitemelk nesten firedoblet. I løpet av få år har norske forbrukere fått mange flere norskproduserte hvite geitoster å velge mellom og flere produkter er på vei.