Historisk arkiv

Mangfold fra Fjord-Norge i Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

På Fjord-Norges stand er lefser med mølsgraut like populært som akevittmarinert laks og lam. Det er de gode historiene bak maten og de norske råvarene som gir utslaget på Grüne Woche i Berlin, hvor Fjord-Norge er representert med 21 mat- og reiselivsbedrifter.

På Fjord-Norges stand er lefser med mølsgraut like populært som akevittmarinert laks og lam. Det er de gode historiene bak maten og de norske råvarene som gir utslaget på Grüne Woche i Berlin, hvor Fjord-Norge er representert med 21 mat- og reiselivsbedrifter.

Akevittmarinert laks fra Svanøy røykeri er en salgssuksess på Grüne Woche. Historien om tre generasjoner kvinner som driver røykeriet på Svanøy hovedgård etter gamle tradisjonelle oppskrifter går rett hjem hos matglade tyskere. Også lefser med den spesielle mølsgrauten toppet med geitost går unna. – Vi selger fantastisk godt av alle produktene vi har med oss. Nå i innspurten på uka blir vi stadig bedre på å kombinere produktene våre til nye spennende smaksopplevelser, sier regional prosjektleder Kari Birgitte Wiig. I utgangspunktet hadde vi forventet å selge mye fisk, men vi ser nå at mangfoldet og kreative smakskombinasjoner på tvers av fylkesgrensene er det som selger, sier Wiig.

Fjord-Norge er også representert med flere reiselivsbedrifter hvor maten spiller en sentral rolle. Denne helgen er det Morten Sjøvik, til daglig kokk på Preikestolen fjellstue, som er kjøkkensjef på standen til Fjord-Norge. Sjøvik er er med på det norske kokkelandslaget og bruker erfaringene fra Grüne Woche som oppkjøring mot OL i kokkekunst som går i Tyskland i oktober i år.

 Klippfisk fra Dybvik.

Klippfisk fra Dybvik fikk overrakt Matmerks Spesialitetsmerke under åpningen av Norges stand på Grüne Woche. (Foto: John Riise. Bildet kan fritt brukes, fotograf krediteres.)

Siv F. Holmeide fra Den Glade Ku

Siv F. Holmeide fra Den Glade Ku severer lefse med mølsgraut (Foto: Christian T. Jørgensen / EUP-Berlin.com)