Historisk arkiv

Smakens uke 2010. 1.-5. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Smakens uke logo

Landbruks- og matdepartementet inviterer hele det norske folk til å delta i Smakens uke. Den finner sted 1.-5. november og arrangeres i samarbeid med opplysnings-kontorene i landbruket, Nofima Mat, Norges Kokkemesteres Landsforening, Coop Norge med flere. Ideen er hentet fra Frankrike. Hensikten er å øke bevisstheten rundt matglede. 

Målet er at Smakens uke skal være en årlig begivenhet for mange - over hele landet. I år arrangeres den for femte gang. Som i tidligere år retter vi oppmerksomheten spesielt mot barn og unge. Også i år samarbeider vi med deler av dagligvarebransjen og i flere norske kantiner får brukerne merke at det er Smakens uke.

Undervisningsopplegg og elevkonkurranse

Opplysningskontorene i landbruket og Landbruks- og mat-departementet tilbyr et eget undervisningsopplegg for 6. klassetrinn som kan benyttes under Smakens uke. 

På hver av disse skolene vil en elevgruppe på (maks) 20 elever bli trukket ut til å få besøk av profesjonelle smaksteam for å gjennomføre undervisningsopplegget "Med smak på timeplanen". Teamene er satt opp med egen smakskoffert som inneholder det utstyret som trengs for å gjennomføre undervisningsopplegget. Over 200 skoler la dette inn i undervisningen i fjor, og vi satser på at det blir enda flere i år.

    
Grillet bruschetta med tapenade og bakte tomater
Grillet bruschetta med tapenade og bakte tomater. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Mari Svenningsen

Kantineprosjektet
Det er mulig å spre mye matglede i kantiner. Derfor gjennomfører Norges Kokkemesteres Landsforening et eget prosjekt for å gjøre kantinebrukere mer oppmerksomme på smak og smaksopplevelser.

Hvem er ungdomsskolens matpakkemester?
Ungdomsskoleelever med en fiks matpakkeoppskrift kan vinne 20 000 kroner og et besøk hos landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Send inn din oppskrift med bilde og begrunnelse innen 5. november. på: www.minmatpakke.no