Historisk arkiv

Smakens uke 2012, 29. oktober - 2. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Smakens uke finner sted 29. oktober til 2. november. Opplysningskontorene i landbruket tilbyr et eget undervisningsopplegg for 6.-klassetrinnet som kan benyttes under Smakens uke.

Smakens uke logo

Landbruks- og matdepartementet inviterer til å delta i Smakens uke, 29. oktober til 2. november. Smakens uke arrangeres i samarbeid med Opplysningskontorene i landbruket, Norges Kokkemesteres Landsforening og Nofima. Hensikten er å øke bevisstheten rundt matkvalitet og matglede.

Smakens uke er årlig begivenhet i mange land, også Norge. I år arrangeres uka for syvende gang. Også i år rettes oppmerksomheten spesielt mot barn og unge. 

Undervisningsopplegg og elevquiz
Opplysningskontorene i landbruket og Landbruks- og matdepartementet tilbyr et eget undervisnings-opplegg for 6. klasse-trinn som kan benyttes under Smakens uke. I år som i fjor deltar nesten 700 skoler som aktivt gjennomfører ulike smaksforsøk med elevene. Alt undervisningsmateriale finner du til høyre på denne siden, inkludert smaksquiz for elevene.

Smakfulle dager for 6.-klassingene

Barn som smaker

Tirsdag 30. oktober arrangerer Opplysningskontorene i landbruket og Norges Kokkemesteres Landsforening Det store smakstreffet i Drammen for 500 6.-klassinger. Nofima og Norges Kokkemesteres Landsforening inviterer 150-200 6.-klassinger fra naboskolene onsdag 31. oktober, og Nofima AS på Ås inviterer også 50-70 6.-klassinger til en smaksopplevelse under årets Smakens Uke.

Bevissthet om smak
Bevissthet rundt matglede og smak er formålet med Smakens uke. I løpet av uken introduseres de fem grunnsmakene.

Har du spørsmål om årets arrangement eller undervisningsopplegget, send en mail til prosjektleder for Smakens uke på vegne av Opplysningskontorene i Landbruket, Aud Marit Eriksen, audmariteriksen@gmail.com.

Har du spørsmål om presse, send en mail til årets presseansvarlig trude.elisabeth.henrichsen@matprat.no