Historisk arkiv

Naturmangfoldloven nominert til internasjonal pris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Naturmangfoldloven er nominert til en internasjonal pris for beste lovgivning for naturmangfoldet. Prisen blir delt ut under FNs store partsmøte om biologisk mangfold i Japan i oktober.

Det er den uavhengige, internasjonale organisasjonen World Future Council som har nominert Naturmangfoldloven til ”best policy” for naturmangfold. Naturmangfoldloven er en av sju nominerte som kjemper om en gullmedalje og to sølvmedaljer for beste lovgivning eller politikk i kampen for å bevare verdens naturmangfold.

- Naturmangfoldloven er en moderne, framtidsrettet lov for å sikre hele naturmangfoldet i Norge. Jeg er glad for at den allerede har blitt lagt merke til også internasjonalt, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Prisene vil bli delt ut under det store partsmøtet for FNs konvensjon for biologisk mangfold (CBD) som avholdes i Nagoya i Japan 11. til 29. oktober i år. FN har også bestemt at 2010 skal være det internasjonale naturmangfoldåret.

Naturmangfoldloven trådte i kraft 1. juli 2009. Den gir regler om bærekraftig bruk og vern av naturen. Da den ble lansert kalte miljø- og utviklingsminister Erik Solheim den for ”den viktigste loven om natur som noen gang er lagt fram i Norge.” Tirsdag ble forslag til de første prioriterte arter og utvalgte naturtyper etter Naturmangfoldloven sendt ut på høring.