Historisk arkiv

Regjeringen er med på Earth Hour

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Offentlige bygg over hele landet skal slukke lyset under Earth Hour. Det gjelder også signalbygg i Oslo som Operaen, Rådhuset, Børsen og Postgirobygget. Også i regjeringskontorene skal det bli mørkt.

Offentlige bygg over hele landet skal slukke lyset under Earth Hour. Det gjelder også signalbygg i Oslo som Operaen, Rådhuset, Børsen og Postgirobygget. Også i regjeringskontorene skal det bli mørkt. 

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim har oppfordret alle sine regjeringskollegaer til å støtte opp om årets markering Earth Hour, som arrangeres globalt av WWF, og i Norge av WWF- Norge lørdag 27. mars.  

- Earth Hour er en symbolhandling som viser det vi trenger mer av: Klimaengasjement og globalt samhold. Jeg kan garantere at trykket fra en gigantisk kampanje som dette merkes helt inn i forhandlingssaler og der toppolitikerne møtes. Global klimapolitikk trenger trykket fra en milliard engasjerte mennesker nå. Vi lover å bringe budskapet inn der beslutningene tas, sier Erik Solheim.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud sier at Statbygg skal være med på kampanjen, og at ved 25 bygg over hele landet blir lyset helt slukket. 

Kommunalminister Liv Signe Navarsete oppfordrer kommunene til å spare energi blant annet gjennom å delta i markeringen den 27. mars.  Den stasjonære energien i kommunale bygg står for 40 % av energiforbruket, så her har kommunene et potensial for å spare både penger og miljøet, sier Navarsete.

Generalsekretær Rasmus Hansson er fornøyd med at hele regjeringen stiller seg bak klimakampanjen.

Bli varslet på SMS

Det ligger an til å bli en rekordstor oppslutning om Earth Hour, melder WWF.  70 kommuner i Norge har meldt seg på.  På verdensbasis har nå 103 land over hele verden meldt sin deltagelse.  Det ventes at en milliard mennesker vil slukke lyset lørdag 27. mars, fra kl. 20.30 til 21.30, som en symbolsk handling for å vise sitt engasjement i kampen mot klimaendringer.

I tillegg til å slukke lysene, kan man også skru av alle pc´er. WWF oppfordrer folk til å gjøre markeringen til en spesiell begivenhet.  For eksempel skal Radisson Blue Royal Hotell i Stavanger  servere en egen Earth Hour-meny, som består av økologiske varer, servert i lyset fra flagrende stearinlys. 

Grønn Hverdag og WWF tilbyr gratis SMS-varsling til privatpersoner om Earth Hour. Registrer deg på lenken under, så glemmer du ikke å trykke på bryter'n. Du kan også sende SMS med EH til 2242.

Få SMS-påminnelse om Earth Hour