Historisk arkiv

Rovviltsamling i Sverige

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Det følger av Soria Moria II at Stortinget innen utgangen av 2010 skal inviteres til et bredt forlik om bestandsmål for ulv og bjørn, sa statssekretær Heidi Sørensen i sin innledning om norsk rovviltpolitikk på ”Vargsymposiet” i Vålådalen i Sverige 12. april.

- Det følger av Soria Moria II at Stortinget innen utgangen av 2010 skal inviteres til et bredt forlik om bestandsmål for ulv og bjørn. Kunnskap om rovdyrforvaltning i andre land er viktig i den forbindelse, og ”Vargsymposiet” er en velegnet arena for å tilegne seg slik kunnskap hva ulv angår, sa statssekretær Heidi Sørensen i sin innledning om norsk rovviltpolitikk på ”Vargsymposiet” i Vålådalen i Sverige 12. april.

Vargsymposiet er et kunnskaps- og diskusjonsforum om rovilt . Årets symposium, som ble arrangert for 17. gang, samlet ca 300 deltakere, bl.a. forskere, naturvernere, interesseorganisasjoner, jegere og myndighetsrepresentanter fra både Sverige og Norge. Vargsymposiet arrangeres av ”Taiga nature & photo”, med støtte fra bl.a. Naturvårdsverket i Sverige og Direktoratet for naturforvaltning.

Les Heidi Sørensens foredrag

Les mer om Vargsymposiet

Foto: Lars Gangås.
Foto: Lars Gangås.