Historisk arkiv

Australia slutter seg til norsk skogpartnerskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Australia slutter seg til partnerskapet for skog mellom Norge og Indonesia som ble etablert i Oslo i mai, og vil bidra med ytterligere 267 millioner kroner til klimatiltak i Indonesia. Satsingen ble presentert på en pressekonferanse under klimaforhandlingene i Cancun torsdag.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltok på pressekonferansen.
 
- Vi er glad for Australias nye bidrag, og håper flere andre land vil oppfylle sine forpliktelser om tidlig finansiering av klimatiltak i utviklingsland, sier Solheim.
 
Han understreker at Indonesia spiller en viktig rolle som pioner i arbeidet med å begrense utslipp fra avskoging samtidig som landet har økonomisk utvikling.
 
- Kombinasjonen av reduserte klimagassutslipp og økt velstand i fattige land krever langsiktig, målrettet arbeid og betydelig internasjonal støtte, sa Solheim.
 
Indonesias minister Kuntoro Mangkusubroto sa seg glad for Australias raske svar på invitasjonen til å delta i Indonesias skogpartnerskap. Han er leder for Indonesias REDD+ Task Force, som har ansvar for å gjennomføre skogavtalen mellom Norge og Indonesia der Norge vil bidra med 1 milliard kroner til tiltak for å redusere avskoging i Indonesia.
 
Både Solheim og den australske klimautsendingen Mark Dreyfus roste Indonesias sterke lederskap på klimaområdet og evnen til å koordinere bidrag fra internasjonale givere.

Australia har stor ekspertise på måling og overvåking av klimagassutslipp fra skog, og vil særlig bidra med dette inn i partnerskapet.