Historisk arkiv

Riksantikvaren arrangerer verdiskapingskonferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

10. og 11. februar arrangerer Riksantikvaren en konferanse, som er en del av arbeidet med Verdiskapingsprogrammet på kulturminneområdet. Konferansen bør ha interesse for mange; museer, kulturminneeiere, kommuner og annen offentlig forvaltning, næringsliv, reiselivsaktører og mange flere.

10. og 11. februar arrangerer Riksantikvaren en konferanse,  som er en del av arbeidet med Verdiskapingsprogrammet på kulturminneområdet. Konferansen bør ha interesse for mange; museer, kulturminneeiere, kommuner og annen offentlig forvaltning, næringsliv, reiselivsaktører og mange flere.

Konferansen vil formidle resultatene fra programmets fase 1 og inspirere til å arbeide videre i en mulig fase 2.  Pilotprosjektene vil presentere eksempler og høydepunkter i sitt arbeid, følgeforskerne vil sammenfatte den viktigste lærdommen og det blir også tid til noen utenfrablikk både om selve programmet, men også om hvordan arbeidet bør videreføres.

Konferansens del  1 setter søkelys på den brede verdiskapingen om hvordan miljømessige, sosiale, kulturelle og økonomiske utviklingsprosesser kan virke sammen og være til gjensidig nytte. Del 2 fokuserer på erfaringene med samarbeid og partnerskap over fag og sektorgrenser, mens del 3 peker på behovet for langsiktig planlegging og om veien videre.

I forbindelse med konferansen er det produsert en inspirasjonsbok og -film fra pilotprosjektene. Disse vil bli lansert på konferansen og deltakerne vil få dem utdelt.

Gå til Riksantikvarens nettsider for å melde deg på

Foto: Arve Lindvig © Riksantikvaren

Foto: Arve Lindvig © Riksantikvaren.