Historisk arkiv

Lesja tar prisen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim gratulerer Lesja med prisen for det beste arrangementet i forbindelse med årets kulturminnedag 13. september. Temaet i år er ”Vann og dagliglivets kulturminner”.

- Det er et spennende opplegg Lesja har lagd, med solid lokal forankring. Arrangementet dekker både kulturminnene, slik vi kan se og ta på dem, og historien om dem på en god måte – helt i kulturminneårets ånd, sier en fornøyd Solheim. Her er mange involvert og spennvidden er stor. Programmet får godt fram hvilken rolle vannet spiller i folks dagligliv, sier Solheim.

Programmet er et resultat av et godt samarbeid mellom kulturlaget Brøste Stueflotten, bygdekvinnelagene i Lesjaskog og Øverdalen, husflidslagene i Lesja og Rauma, Rauma historielag, fysak-gruppa i Lesja og Lesja og Rauma kommuner.

Kulturminnedagen skal bidra til å skape forståelse og interesse for kulturminner og kulturmiljø blant folk. Den blir arrangert hvert år over hele Europa. I år deltar 41 ulike land. Europarådet står bak arrangementet. I Norge kan man i år velge mellom 69 arrangement rundt omkring i landet, i alle fylkene.

- Kulturminnedagen er et flott arrangement. Og jeg vil benytte anledningen til å takke de mange frivillige som står bak. Jeg er imponert over mangfoldet denne dagen kan oppvise! Derfor vil jeg oppfordre alle til å komme seg ut, finne fram til et av disse stedene og oppleve den fantastiske innsatsen de mange frivillige gjør for å ta vare på kulturarven vår, avslutter Solheim.