Historisk arkiv

Fem kommuner kjemper om Statens Bymiljøpris 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Hamar, Larvik, Moss, Ringebu og Skien er de fem kommunene som er plukket ut til andre runde i kampen om Statens Bymiljøpris 2011. Tema for årets pris er uterom og møteplasser. Det var kommet inn 16 søknader da fristen utløp, en gledelig økning sammenlignet med de siste årene.

Hensikten med årets pris er å løfte fram den betydningen parker, plasser, gågater og gangveier har i byer og tettsteder. Slike møteplasser er viktige for det sosiale livet på stedet og kan gi mulighet til et mangfold av aktiviteter.
Juryen har bedt de fem kommunene om å sende inn mer informasjon innen 12. april.

– Årets pris skal tildeles en kommune som har en klar og målrettet strategi for å gjøre uterommene innbydende slik at folk vil bruke dem. Det er ofte de største byene som får mest oppmerksomhet om sin byutvikling, og jeg er glad for at små og mellomstore kommuner har meldt seg på denne gangen, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Juryen er imponert over det engasjement som mange kommuner nå legger i utviklingen av gode møtesteder i byer og tettsteder. Den har lagt særlig vekt på hvordan enkeltprosjekter utgjør en del av en helhetlig strategi, konkrete resultater og gjennomføringsvilje.

Juryen består av sivilarkitekt Peter Butenschøn, landskapsarkitekt Christine Gjermo, byplansjef Jomar Langeland og samfunnsgeograf Guro Voss Gabrielsen.

Bymiljøprisen består av en plakett og 250.000 kroner, og deles ut på et arrangement høsten 2011.

Les mer om Statens bymiljøpris