Historisk arkiv

Solheim deltar på EUs uformelle miljøministermøte i Polen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Priv. til red: Miljø- og utviklingsministeren deltar under EUs uformelle miljøministermøte i Sopot i Polen mandag 11. og tirsdag 12. juli. Under besøket i Polen vil Solheim også besøke flere prosjekter som mottar støtte fra Norge gjennom EØS-midlene.

Temaer som skal behandles under miljøministermøtet er blant annet hvilke utfordringer som er de største EU står overfor på miljøfeltet fram mot år 2020, EUs strategi for økt ressurseffektivitet og grønn vekst, hvordan gjennomføre nasjonale strategier for bekjempelse av klimautfordringene best mulig, og hvordan EU best kan bidra for å gjøre det kommende klimatoppmøtet i Sør-Afrika i desember vellykket.

Miljø- og utviklingsministeren reiser til Polen allerede søndag 10. juli, og vil bruke søndagen til å besøke flere prosjekter i området Gdansk-Sopot som mottar pengestøtte fra de norske EØS-midlene. Han skal blant annet besøke prosjekter hvor økt bruk av fornybar energi og energieffektiviseringstiltak har gitt både reduserte klimautslipp og bedre lokal luftkvalitet og helse i flere kommuner.  Solheim vil også besøke et havmiljøprogram som kartlegger naturverdiene på havbunnen utenfor Gdansk, arbeidet er gjennomført i samarbeid med norske forskere og  har gitt polske myndigheter nyttige verktøy for forvaltning av kystområdene. I tillegg vil statsråden besøke Malbork-slottet og det Maritime Museum i Gdansk som samarbeider med Stavanger Sjøfartsmuseum for å ta vare på og tilgjengeliggjøre Polens sjøfartshistorie.

Når: 10. – 12. juli
Hvor: Sopot/Gdansk i Polen

Les mer om EØS-midlene på UDs nettsider.
Les mer om det uformelle miljøministermøtet på nettsidene for Polens EU-formannskap.