Historisk arkiv

Priv. til red:

Villaks og rovvilt temaer for besøk i Nord-Trøndelag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Idag besøker miljø- og utviklingsminister Erik Solheim Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø utenfor Namsos og Namsskogan familiepark.

Tirsdag besøker miljø- og utviklingsminister Erik Solheim Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø utenfor Namsos og Namsskogan familiepark. Her vil Solheim få mer innsikt i forskningsarbeidet som gjøres på villaks ved Kunnskapssenteret og det arbeidet som gjøres med rovdyrskolen og andre aktiviteter knyttet opp til våre store rovdyr ved Namsskogan familiepark.

Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø er en stiftelse som skal bidra til økt kunnskap om laksebestandene, og er spesielt opptatt av hva som er optimale levevilkår for villaksen. De jobber blant annet med DNA-prøvetaking for å spore rømt oppdrettsfisk, kartlegging av DNA for å kunne angi den lokale laksens DNA-profil og historien og utviklingen i 25 vassdrag for å se på erfaringer med ulike tiltak for å bevare villaksen.

Under besøket vil statsråden også treffe representanter både for oppdrettsnæringa og elveeierne i Namsen.

Namsskogan familiepark jobber for å etablere et rovdyrsenter i forbindelse med sin dyre- og opplevelsespark. De arbeider også med informasjon om våre rovdyr, blant annet med egne opplegg for skoleklasser. Parken ønsker å drive informasjonsarbeid om rovdyrene i vår natur. Stasråden vil dra på befaring til parken og bli informert om det arbeidet som gjøres for å kunne etablere et rovdyrsenter i parken.

Når og hvor:
Tirsdag 23. august. Ankommer Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø på Sellæghylla ca. 10:45. Ankommer Namsskogan familiepark ca. 14:15.