Historisk arkiv

Regjeringen lanserer handlingsplan for kultur og næring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Mandag 25. juni lanserte Regjeringen en handlingsplan med 25 nye tiltak til 50,5 millioner kroner for at kulturnæringene skal bidra til mer kreativitet og innovasjon i samfunnslivet. Målet er å få mer næringsutvikling og kreative bedrifter over hele landet og å gjøre lokalsamfunnene enda mer attraktive enn i dag, spesielt for de unge.

Handlingsplan for kultur og næring

Regjeringen lanserte i dag en handlingsplan med 25 nye tiltak til 50,5 millioner kroner for at kulturnæringene skal bidra til mer kreativitet og innovasjon i samfunnslivet. Målet er å få mer næringsutvikling og kreative bedrifter over hele landet og å gjøre lokalsamfunnene enda mer attraktive enn i dag, spesielt for de unge.

Handlingsplanen ble lansert av nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap), kommunal- og regionalminister Åslaug Haga (Sp) og kulturminister Trond Giske (Ap).

- Med handlingsplanen vil regjeringen bidra til å etablere gode rammebetingelser for kulturnæringene slik at de store mulighetene som ligger i skjæringsfeltet mellom kultur og næring, kan realiseres og styrke innovasjons- og nyskapingsevnen i hele landet, sier næringsminister Dag Terje Andersen.

Planen skal styrke samarbeidet mellom kultur- og næringslivet for å bidra til mer kreativitet og omstillingsdyktighet i næringslivet. Den inneholder også tiltak som skal bidra til å styrke verdiskapingen i kultur- og kulturbaserte næringer.

- For å lykkes i å utvikle dette nye politikkområdet, er det viktig å integrere både kultur­politiske og næringspolitiske aspekter. Det må tas hensyn til kunst- og kulturfaglige kvaliteter og næringspolitiske krav om verdiskapning. Handlingsplanen styrker spesielt designfeltet, musikk og visuell kunst, både innenlands og på eksportsiden, sier kulturminister Trond Giske.

Handlingsplanen skal stimulere til næringsutvikling og skape attraktive og gode steder over hele landet. 

- Kultur og næring er en naturlig del av den helhetlige distrikts- og regionalpolitikken som denne regjeringen fører. Ved å satse på næringsutvikling som også er basert på kultur, opplevelser og fritid så vil dette være med å gi identitet og attraktivitet til et sted. Kultur og opplevelser betyr mye for folk, uansett hvor i landet en bor, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Les handlingsplanen "Kultur og næring".

Handlingsplanen "Kultur og næring"