Historisk arkiv

Nytt investeringsfond administreres fra Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Regjeringen har bestemt at administrasjonen av det nye statlige investeringsfondet legges til Trondheim. Investeringsfondet har en egenkapital på 2,2 milliarder kroner. Det skal bidra til å kommersialisere globalt orienterte og konkurransedyktige prosjekter, primært nyetableringer, ved å tilby langsiktig og risikovillig kapital.

Fondet organiseres som et datterselskap under Innovasjon Norge, og vil bli opprettet i løpet av kort tid.

– Det har vært en god prosess og mye lokalt engasjement knyttet til denne saken. Vi har fått en rekke gode innspill når det gjelder mulige lokaliseringssteder for det nye investeringsselskapet, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

I vurdering av lokaliseringssted har departementet blant annet lagt vekt på tilgang på kompetanse innen investeringsselskapets prioriterte næringsområder, miljø, energi, reiseliv, marin og maritim sektor, og kompetanse innen fondsforvaltning, teknologi- og bedriftsutvikling. Ut fra disse kriteriene var flere steder godt kvalifisert.

På grunnlag av en samlet vurdering har regjeringen valgt å legge det nye investeringsselskapet til Trondheim. Trondheim har, med SINTEF og NTNU, et meget sterkt teknologimiljø. Byen er ledende innenfor teknologisk forskning nasjonalt, og dels verdensledende på flere av de områder som er relevante for investeringsselskapet. Finansmiljøet i byen er i sterk vekst.

– God kjennskap og sterke nettverk til investeringsselskapets prioriterte næringsområder er en viktig forutsetning for å kunne utøve aktivt eierskap i investeringsprosjektene. Jeg mener en lokalisering av investeringsselskapet i Trondheim vil gi gode muligheter for dette, sier Andersen.

Næringslivet vil få god tilgang til selskapet gjennom Innovasjon Norges omfattende nettverk av kontorer. Det nye investeringsfondet blir derfor et viktig virkemiddel for hele landet.