Historisk arkiv

Millioner til nye Arenaprosjekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Tre nye nettverk får nå status som prosjekter innenfor Arenaprogrammet. - Det er tre svært spennende prosjekter som nå får faglig og finansiell støtte gjennom Arenaprogrammet, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

De nye Arenaprosjektene vil få tilbud om faglig og finansiell støtte i en periode på 3 år. De tre prosjektene er:

• Arena offshorefartøy: Klynge i Haugaland og Sunnhordaland med fokus på å utvikle teknologi- og driftsløsninger for komplekse operasjoner utført på og fra offshorefartøy.
• Omegaland: Klynge på Sunnmøre innenfor produksjon av omega-3 oljer til menneskelig konsum.
• Arena Fritidsbåt: Klynge i Agder innenfor båtproduksjon. 
 
–   Jeg er stolt over at vi har så mange gode næringsmiljøer i Norge. Arenaprogrammet bidrar til å styrke miljøenes forutsetninger for innovasjon og økt verdiskaping. Vi har allerede flere gode eksempler fra ulike deler av landet på at programmet har lykkes med dette, sier Brustad. 

Arenaprogrammet er en felles satsing mellom Innovasjon Norge, Norges forskningsråd og SIVA. Målet er å øke verdiskapingen i regionale næringsmiljøer ved å styrke samspillet mellom næringsaktører, kunnskapsaktører og det offentlige.

- ¬Samarbeid i nettverk er viktig for å skape mer konkurransedyktige bedrifter. Jeg er derfor veldig fornøyd med at det nå tas opp tre nye deltakere i Arenaprogrammet, sier Brustad.

Arenaprosjekter kan finansieres med inntil 50 prosent  av prosjektets basiskostnader for prosjektperioden. Et Arenaprosjekt vil normalt ha en kostnadsramme på 3-5 millioner kroner per år og går ordinært over tre år.

For mer informasjon, se Arenaprogrammets nettsider hos Innovasjon Norge